×

5 неща, които да направим преди да заминем на почивка

Лято е и дългоочакваната почивка наближава. Избирате дестинацията (Zornitza Sands SPA, разбира се!), събирате багажа и заминавате на райско място, което изключва ежедневните ви задачи. Но има няколко важни неща, които може да направите преди това, за да се чувствате по-спокойни и сигурни, че ще си изкарате чудесно.

Маршрут на пътуването

При пътуване с кола, трябва да изберете най-подходящия маршрут до желаната дестинация. Ако идвате от по-крайна точка на страната или чужбина, най-удобно и бързо ще е пътуването по автомагистрала. Не забравяйте да използвате карта, хартиена или електронна, за да се ориентирате достатъчно добре. Това ще предотврати изпускането на отбивки и пътища, по които най-бързо се стига до морските райони. При изготвянето на маршрута, по който ще пътувате, е добре да отбележите местата за почивка, на които ще можете и да хапнете нещо вкусно.

Избор на забележителности

Проучете още преди да заминете какви забележителности има в местността, където ще почивате. Щом пристигнете, ще бъдете ориентирани и ще спестите време в търсенето и избора им.

Когато почивате по Черноморието, има много какво да видите – почти всеки град е с дългогодишна история, оставила своите белези под формата на амфитеатри, дворци, древни светилища, манастири, красиви гледки и др. Остава ви само да му се насладите! Често се организират и екскурзии до забележителности, така че проверете попитайте на рецепцията дали тази възможност ви се предлага.

Погрижете се за домашните си любимци

Може да ги вземете със себе си, да ги оставите при роднина, приятел или на специален за тази цел хотел за домашни любимци. Последният вариант не излиза скъпо и гарантира добри грижи от специалисти.

Сигурността на дома

Преди да заминете не забравяйте, че домът ви трябва да бъде защитен. Предупредете само най-близките си хора и съседи, на които имате доверие, че ще отсъствате за определен период. Помолете някой от тях да наглежда дома ви, но не забравяйте да се уверите и в изправността на алармената система. Свържете се с охранителната компания, за да ви съдейства в проверката дали работи изправно. Не забравяйте преди да тръгнете да я включите, а след това да се отдадете пълноценно на заслужената почивка.

Добра колекция от книги

Оставихме го за края на нашия списък, но той е сред най-важните неща, когато планирате да разпускате усилено… край басейна. Без значение дали предпочитате “леките четива” или ползвате времето за самоусъвършенстване чрез професионални книги, сложете поне 2-3 в сака. А ако все пак забравите, попитайте на рецепцията – ние ще ви предложим някои от най-актуалните заглавия на книжния пазар.

Обикновено най-добрата дестинация за почивка не е конкретно място, а нова гледна точка, благодарение на която откриваме нови земи, нови приятели и нови изживявания. Но вие добре знаете, че именно Zornitza Sands SPA е вашето място!