×

8 вълнуващи истории, които да прочетете това лято

Ако сте любител на книгите, най-вероятно никога не тръгвате на път без поне една в куфара. Подходящото четиво прави почивката още по-вълнуваща, отвеждайки ви в различна реалност. Препоръчваме 8 класики, които да прочетете на един дъх това лято.
  1. “Островът на съкровищата” от Робърт Луис Стивънсън е перфектната книга за вашия приключенски дух. Историите за пирати в романа са подходящи, както за деца, така и за възрастни, които още пазят детското в себе си и са нетърпеливи за нови вълнения.
  2. Преди да пристъпите към филма, главна роля в който играе Леонардо Ди Каприо, разтърсете въображението си с книгата – “Плажът” от Алекс Гарланд. Може би вие също се намирате на някой райски плаж – перфектното място за живот.
  3. Още една приключенска история – “Кафка на плажа”, Харуки Мураками. Многословното повествование от 610 страници е един от най-добрите романи, определян като образователен, в световната литература. Вътрешен подтик отвежда Кафка Тамура на пътуване, което се оказва одисея за двама, в търсене на собствената истина.
  4. Лятото е перфектното време за любов и книгата “Летни дни и нощи” – 12 любовни разказа от 12 автора. Забавните и сладко-горчиви истории ще ви припомнят за спиращи дъха мигове, дълги морски разходки и първи целувки.
  5. Модерната класика от Владимир Набоков – “Смях в тъмното”, е книга за изневярата и всепоглъщащата страст. Сюжетът е за мъж, който решава да прекрати спокойния си живот, напускайки съпругата си, заради по-млада любовница. Пикантно лятно четиво с тръпка за живот.
  6. “Пчелата” на Оура Лов разказва за любов, която е извън времето и пространството. Тя е духовно изживяване, сливащо минало, настояще и бъдеще, даващо сила и доближаващо ни до Създателя. Това не е просто любовна книга, а пътуване за душата, което може да си подарите това лято.
  7. “Звезден полет” от Мелиса Ландърс пък е фантастично преживяване из най-далечните краища на галактиката. Солара Брукс среща загадъчни пирати, разбира за интерпланетарна конспирация и намира кординати на мистериозна планета. С тази книга излизате от собствената си орбита, за да изпитате неземни приключения.
  8. “Спасителят в ръжта” е една от най-четените новели в Америка. Класиката на Дж. Д. Селинджър ви запознава с простите истини от живота, написани по гениален начин. Кратко четиво, което учи на доброта и любов. Какво повече му трябва на човек?
Хубава книга и заслужена почивка – ключ към щастието, което перфектно се допълва с морския бриз. Ако вече сте си харесали четиво, побързайте да изберете и дестинация. А ако сте избрали Zornitza Sands, но нямате книга, може да разгледате нашите предложения на рецепцията.