×

8 неща, които да не забравяме да сложим в куфара за морето

Лятото е колкото лежерно и горещо, толкова и забързано и динамично. Дните са дълги, а нощите ни изглеждат ооооще по-дълги. Бързайки в последните дни преди отпуската да свършим всички задачи в офиса, да посетим събития в града, които не са за пропускане, и все пак да натрупаме една-две слънчеви бани покрай някой басейн, често събираме багажа си в последния момент. А това почти винаги означава нещо забравено. Ето кратък списък с 8 неща, които не трябва да пропускаме да сложим в куфaра преди да отпътуваме.

1. Бански

Може да звучи почти безумно да си забравите банския, когато тръгвате за морето, но повярвайте ни, случва се. Хубавият бански е един от най-важните “атрибути” за прекрасна почивка край басейна или на пясъка. Не че в курорта, в който сте, няма да може да си купите, ако сте го забравили, но със сигурност няма да имате същия избор като този в града.

2. Джапанки

Особено за жените темата за обувките е много чувствителна. Докато събираме багажа за морето слагаме поне няколко чифта открити, закрити, ниски и високи обувки. Добавяме и обувките на половинките си. И в момента, в който си облечем банския и приготвим хавлията си в хотела се сещаме, че джапанките са останали у нас. Липсата на тези на пръв поглед елементарни чехлички са в състояние да ни изкарат извън нерви.

3. Очила

Абсолютно задължителен аксесоар за плажа. Не само изглеждате добре на снимките във Facebook с тях, но очилата предпават очите от силното слънце през лятото. Не забравяйте обаче, докато се печете по гръб, да ги свалите, за да не изгорите на най-новия модел рамки на любимите си очила, защото колкото и да ги харесвате не е добре тяхната форма да е перманентно с вас.

4. Нещо за четене

Независимо дали четете книга на хартия, четец или обичате да се ровите в списания, не пропускайте да сложите от любимите си четива в куфара. Те трябва да са интересни, леки и да ви доставят удоволствие, за да допълват лятното ви настроение.

5. Лосион за слънце

Изборът на правилен лосион за слънце е от съществено значение, за да не прекарате първите дни от почивката си червени и трудно подвижни, заради изгаряния. Лосиони може да купите отвсякъде, дори и от бензиностанцията до рецепцията на хотела, но е добре да изберете такъв, който е точно за вашата кожа. Затова ние ви съветваме да се отправите към близката аптека или голям козметичен магазин преди да съберете багажа.

6. Лекарства за “бързо реагиране”

Колкото и да не искаме да го кажем, понякога по време на лятната почивка се случват непредвидени ситуации, затова е добре да вземете със себе си лекарства за главоболие и противогрипни състояния. Надяваме се, че няма да ви се наложи да ги използвате.

7. Фотоапарат /смартфон/

Не забравяйте да вземете устройство, което прави добри кадри, за да запечатате всички положителни емоции от лятото. А и в света на смартфоните е изключено да не си качите снимка във Facebook или Instagram от плажа – и не пропускайте да публикувате снимката си от Zornitza Sands и в накои от нашите социлани профили.

Важно е в бързането да не забравите да приберете зарядното за телефона си, защото то обикнове стои до последно извън куфъра.

В комплекта с устройствата добавете и слушалки, за да си пуснете любимата музика край морето, ако вече не ви се слушат чайките и вълните.

8. Офлайн забавления

Настолните игри, картите, топката и кръстословиците са почти задължителни за плажа, особено ако сте с компания и не сте любител на четенето. Докато си лежите на плажа винаги е добра идея да направите едно каре белот или да проверите предприемаческите умения на приятелите си с няколко обиколки по таблото на Монополи. А ако духа вятър, който обърква реда на играта, може да се отправите към най-близкото игрище и да намерите още хора за волейболен мач.

Като цяло лятото е пълно със забавления и възможности, стига да ги потърсите. Не бъдете срамежливи, смело се запознавайте с нови хора и откривайте нови курлтури и традиции. А и винаги можете да очаквате неочакваното от аниматорския екип на хотела, в който сте отседнали.